HATAY / HASSA - HAYDARLAR İLKOKULU

Haz

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı  ''Sene Sonu Müdürler Kurulu Toplantısı'' İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait BAYRAKTAR başkanlığında tüm şube müdürlerimizin katılımı ve tüm okul/kurum müdürlerinin katılımı ile online toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, 2019-2020 eğitimi öğretim yılı değerlendirildi ve gelecek yıl için yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili durum analizi yapılarak gündeme dair diğer konular görüşüldü. Toplantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait BAYRAKTAR'ın başarı dilek ve temennileriyle sona erdi.

Mrt

Çocukların kendi ağız ve diş sağlıklarının sorumluluklarını alabilecekleri en uygun dönem 8-9 yaş arasıdır. Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler programı arcılğıyla, öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Mrt

Acil durum çağrı numaraları tek çatı altında etkinliğimiz.

Okuma Saati

Şbt

Deprem çantamı hazırlıyorum boyama etkinliğimiz.

Şbt

Okulumuzda kar yağışına hasret kalan öğrencilerimiz yağan karı fırsat bilerek tadını çıkardı.

Şbt

Okulumuz öğretmeni Harun BİÇER öğrencileri ile birlikte yürüttüklüri eTwinning projesi olan Kendime Yetiyorum isimli projenin etkinlikleri çerçevesinde güvenli internet günü etkinlikleri yaptı.

Şbt

Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi, 10.02.2020 tarihinde öğrencilerimize trafikte uyulması gereken kurallar, emniyet kemerinin kullanılması ve emniyet kemerinin önemi, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar, yaya ve okul geçitlerindeki geçiş kuralları, ışıklı ve sesli işaretlerin ne anlama geldiği hususları ile trafik kuralları hakkında bilgilendirme yaptılar. Öğrencilere trafik kuralları ile ilgili broşürler verildi.

Şbt

Doğaya ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Haydarlar İlkokulu Çevre Kulübünün organizasyonunu yaptığı okulumuzu ağaçlandırma projesine okulumuzdaki  öğrencilerimiz katıldılar.  Öğrencilerimiz fidanları dikim yapılacak bölüme kendi elleriyle taşıdılar. Öğrencilerimiz fidanları kendileri için ayrılan yere diktiler.

Şbt

Okulumuzda bu ay unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması amacıyla çember sürme oyununu öğreniyoruz.

Ock

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı  1.Donemi karne dağıtım törenimizde öğrencilerimiz karne heyecanı yaşadılar. 1.dönemi başarılı bir şekilde tamamladık. Başarılı olan öğrencilerimize belgelerini verdik. Dinlenmek ve farklı etkinliklerde bulunarak 2.doneme hazırlıklı ve daha gayretli başlamaları dilegimizle. Iyi tatiller diliyoruz.

Ock

13.01.2020 tarihinde başladığımız  atkı örme etkinliğimizi tamamladık..Öğrenciler böylece kendi el emekleriyle kendi atkılarını yapmış oldular.Hem el becerilerini geliştirmiş oldu, hem de bir şeyler ortaya koymanın mutluluğunu yaşamış oldular.

Ock

Haydarlar ilkokulu öğrencileri sınıf öğretmeni Harun BİÇER koordinatörlüğünde yürütülen 'kendime yetiyorum Uluslararası eTwinning projesi ' kapsamında 13.01.2020 tarihinde büyük bir heyecan ve ilgi ile başladıkları projemizin ocak ayı etkinlikleri çerçevesinde el becerilerini kazanmaya başladılar.Öncelikle öğrencilerimize hayatta karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelebilmeyi, kendi kendine yetebilmeyi öğretmeyi amaçlamaktayız.Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimiz evlerindeki kovalardan atkı örmeye başladılar.İlk olarak öğrencilerimize kova, ip ve dil çubuğundan nasıl atkı örüleceği anlatıldı ve öğrencilerimiz büyük bir keyifle atkı ördüler..Anne ve babalarından bağımsız iş yapabilme yeteneği öğrencilerimizi oldukça mutlu etmektedir.

Ock

Bugün neşeli bardak akıl ve zeka oyunu oynadık.

Oyununun Kazanımları

6 yaş ve üstü kişiler için el göz koordinasyonu, dikkat, konsantrasyon ve odaklanma becerisi sağlayan bir oyundur.

Ock

Okulumuz öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Kendime Yetiyorum eTwinning projesi kapsamında sınıf ortamında çoraplardan kardan adam yaptılar.